Wat is het verschil tussen een klassieke en een samengestelde parket?

Een traditioneel parket wordt opgebouwd met uitsluitend massief hout. 

Deze vloer bestaat uit houtstroken, met een dikte van 9,5 mm, zonder tand en groef verbinding. De stroken worden verlijmd en genageld op een ondervloer (=onderparket) aangezien ze niet zelfdragend zijn. Die onderparket kan bestaan uit een mozaïekparket, OSB of multi-plexplaten …  

Na de plaatsing worden de nagelgaatjes opgestopt, wordt de parket geschuurd en uiteindelijk afgewerkt. Door de constructie van een ondervloer en een parket er bovenop, bekomt men een uiterst stabiel vloersysteem dat de werking van de parket beperkt. 

Een samengestelde parketvloer is opgebouwd uit 2 of meer verlijmde lagen. 

Dit zijn planken waarvan de toplaag op een drager is gelijmd in de fabriek. De toplaag is meestal 4mm dik (2,5mm en 6mm komt ook voor). De planken hebben steeds een tand-groef verbinding op de zijden voor een perfecte verbinding. De onderlaag kan opgebouwd zijn uit: multiplex, gekruiste grenen (1 of meerdere lagen), MDF of vezelplaat. De parket wordt rechtstreeks op de chape gelijmd. Nadien wordt deze vloer ter plaatse geschuurd en behandeld worden, tenzij dit al in de fabriek gebeurde. Deze optie heeft als voordeel dat er sneller en ‘stofvrij’ gewerkt wordt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x