Nieuwe parket leggen

Bij ons kan je terecht voor traditionele parket en samengesteld parket.

Traditionele parket

Een traditionele parket heeft een opbouw die enkel uit massief hout bestaat.
Hij bestaat uit planken zonder tand en groef verbinding, met een dikte van 10mm. Aangezien de planken niet zelfdragend zijn, moeten ze verlijmd worden. Dit gebeurt of rechtstreeks op de ondervloer (bij kleine afmetingen 25×5cm) of op een onderparket. 
Deze onderparket bestaat uit een mozaïekparket, OSB of multiplexplaten,…  Door de constructie van ondervloer en parket bekomt men een uiterst stabiel systeem welke de werking van de parket beperkt. Dit type parket kan ook op vloerverwarming geplaatst worden.

De vloer wordt meestal ter plaatse geschuurd en afgewerkt met keuze uit een onbeperkt gamma aan afwerkingsproducten.  Sommige vloeren hebben reeds een behandeling of zelfs een verouderingsproces ondergaan en kunnen legklaar gelegd worden.

De parketvormen in dit type van parket zijn onbeperkt:

  • Oude Vlaamse Stijl: dit zijn planken gelijmd en genageld op een onderparket in vaste of wisselende breedtes en lengtes
  • Stroken: onregelmatig of regelmatig van lengte
  • Puntmotieven: visgraat, Hongaarse punt
  • Stijlpanelen: middelfries, castel, kleine of grote Versailles, sterpaneel, lasersnijwerk met een verscheidenheid aan boorden en biezen
  • Dambord (lamellen volgens een bepaald motief gerangschikt)

Samengestelde parket

Een samengestelde parketvloer is opgebouwd uit 2 of meerdere lagen die op een zodanige manier ten opzichte van elkaar verlijmd zijn zodat de stabiliteit van de parket wordt verbeterd.  De toplaag is meestal 4mm dik (2,5mm en 6mm komt ook voor) en is meestal dik genoeg om er een leven lang van te genieten.  De planken hebben steeds een tand-groef verbinding op de zijden voor een perfecte verbinding.

De onderlaag kan opgebouwd zijn uit:

  • Gekruiste grenen (1 of meerdere lagen)
  • MDF, vezelplaat
  • Tussenlaag grenen met onderlaag van dezelfde dikte in hetzelfde materiaal als de toplaag

De vloer kan ter plaatse geschuurd en behandeld worden maar kan ook in de fabriek reeds afgewerkt worden.  Dit heeft als voordeel dat er snel en stofvrij gewerkt kan worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x