Kan ik vloerverwarming voorzien onder mijn parket?

Je kan vloerverwarming voorzien onder een klassieke parket. 

Bij het plaatsen houd je best rekening met volgende aanwijzingen: 

Opstartprotocol VOOR plaatsing parket

  • de cementgebonden dekvloer moet min. 28 dagen oud zijn 

  • verhoging van de watertemperatuur met 5° per dag 

  • dit tot de maximale warmwatertemperatuur (50°C) van het vloerverwarmingsysteem is bereikt, of tot een oppervlaktetemperatuur van de dekvloer van 28°C is bereikt, gedurende minstens 5 dagen (ook in de zomer) 

48 uur vóór plaatsing parket dient men de vloerverwarming af te zetten of te verminderen en op zeer lage temperatuur houden (oppervlaktetemperatuur 15°C)

TIJDENS plaatsing parket:

De oppervlaktetemperatuur van de cementgebonden dekvloer moet verenigbaar zijn met een correcte verwerking en uitharding van de parketlijm d.w.z. dat deze oppervlaktetemperatuur niet hoger mag zijn dan 15 tot 18°C. Deze temperatuur vervolgens minimaal 3 dagen na het plaatsen aanhouden. 

NA plaatsing parket:

3 dagen ná de plaatsing dient u de watertemperatuur met 5°C per dag verhogen tot de gewenste kamertemperatuur wordt bereikt. 

Eens geplaatst en in gebruik is het raadzaam volgende zaken in acht te nemen:

  • Te hoge warmwatertemperaturen in de buizen van de vloerverwarming zijn ten allen tijde te vermijden, omwille van te grote opwarming van uw parketvloer en te hoge oppervlaktetemperatuur, wat krimp van uw parket kan veroorzaken! 

  • De oppervlaktetemperatuur van de vloer mag nooit hoger dan 28°C zijn ! 

  • De constante luchtvochtigheid moet steeds op peil gehouden worden, tussen 45 en 60%, bij een constante luchttemperatuur van 20°C. 

  • Wanneer er geen 45% luchtvochtigheid aanwezig is, is er grote kans op krimpen (en eventueel barsten) van het parket. Dit zal veelal het geval zijn in de winter wanneer het vriest (stookseizoen).

  • Geen verschil in dag- en nachttemperatuur creëren om de parketvloer zo stabiel mogelijk te houden (dit heeft ook nauwelijks effect op het energieverbruik).

     

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x