Hoe kan ik mijn parket het best onderhouden?

Ongeacht de afwerking van uw vloer is het aangewezen gepaste bescherming aan te brengen, bv. vilt, onder de poten van tafels en stoelen. Dit om krassen op uw parket te vermijden.

EEN GEOLIEDE PARKETVLOER ONDERHOUDEN

Een geoliede parketvloer mag men stofzuigen of met een swiffer ontstoffen. 

Regelmatig Onderhoud

Een geoliede vloer moet regelmatig of wekelijks gevoed worden, hierdoor verhoogt men de bescherming van een geoliede vloer door hem regelmatig te onderhouden met parketzeep Ciranova®.

Meng 250ml parketzeep op 10 liter lauw water. Breng de zeep aan met een goed uitgewrongen (niet te natte) dweil of mop en beweeg in de lengterichting van het hout. 

De bevuilde dweil uitwringen en uitspoelen in een tweede emmer met zuiver water. Herhaal opnieuw uw dweilbeurt met zeep. Droog na ongeveer 1 uur bij kamertemperatuur. 

Steeds dweilen met zeep in het water, niet dweilen met zuiver water want zo verwijdert u de zeeplaag. De parketzeep bevat alleen natuurlijke grondstoffen en geeft een hoge voedende waarde aan het hout. 

Nabehandeling

Indien de geoliede vloer dof en mat komt te staan en zeepresten en ingelopen vuil zich hebben vastgekoekt, biedt de Intensief Reiniger Ciranova® de oplossing. 

Nadien dient u de parket nogmaals te behandelen met Onderhoudsolie Ciranova® of Oil Refresh Ciranova®. 

ONDERHOUD VAN EEN GEVERNIST PARKET

Dagelijks of Regelmatig Onderhoud

Een verniste parketvloer mag men stofzuigen en ontstoffen met een swiffer. 

Men mag ook dweilen met een vochtige doek of goed uitgewrongen dweil. Wij raden aan het reinigingsmiddel Ciranova® Hard Floor Fresh toe te voegen aan uw dweilwater. 

Regelmatig onderhoud met Ciranova® Hard Floor Polish geeft een beschermlaag en verlengt de levensduur van uw vernist parket.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x